ورود |عضويت
چهارشنبه 05 اردیبهشت ماه 1403

 

ترویج کشاورزی: نوعی آموزش غیر رسمی ، داوطلبانه و هدایت کننده است به منظور توانا سازی کشاورزان، با بهره گیری از یافته های تحقیقاتی و فناوری‌های نوین در جهت افزایش تولید و بهره وری و ارتقای سطح زندگی آنان و رسیدن به اهداف توسعه کشاورزی و روستائی.

 کارشناسان، ترویج کشاورزی را نوعی مداخله گری ارتباطی حرفه‌ای می‌دانند که توسط یک نهاد به منظور ایجاد تغییرات داوطلبانه رفتاری در کشاورزان با فرض داشتن منافع جمعی یا اجتماعی بنا می‌شود.

 برهان حاکم بر ترویج این است که تولید کنندگان برای رسیدن به پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی از موقعیت حال وآینده خود مطلع شوند وبا آگاهیی که از طریق نظام ترویج کسب میکنند استعدادهای خود را پرورش داده تا درآینده بر مشکلات فردی و اجتماعی فائق آیند.

 هدف ترویج کشاورزی رسیدن به اهداف توسعه کشاورزی و ارتقاء دانش ومهارتهای حرفه ای کشاورزان بویژه کشاورزان خرده مالک است تا از طریق یافته‌های تحقیقاتی و فناوری بصورت ساده و کاربردی بتوانند با افزایش تولید و کاهش هزینه و کسب درآمد بیشتر سطح زندگی خود و خانواده را فراهم نمایند.

ترویج کشاورزی یکی از عناصر ضروری در توسعه کشاورزی است که عموماً مورد توجه ممالک جهان و کشورهای در حال توسعه می باشد که بیشتر در قالب نظامهای دولتی و اخیرا در برخی کشورها بصورت ترویج خصوصی کشاورزان را تحت آموزش به روشهای مختلف قرار می‌دهد.

 در ایران بخش کشاورزی به خاطر تحولات صورت گرفته در ارتباط با بازار ، سیاست های بین المللی ، سیاست های ملی و کلان کشور و توسعه فناوری های نوین در حال تغییر است ، تغییر بخش کشاورزی ، تغییر کمیت و کیفیت نیازهای آموزشی - ترویجی مولدان بخش کشاورزی را در پی خواهد داشت . این نیازها تحت تاثیر فرایند تجاری شدن و تخصصی شدن بخش کشاورزی و ماهیت نوآوری های فنی و نهادی در راستای افزایش پایدار بهره وری در این بخش می باشد .

 

با توجه به موضوع فوق ، سه تحول عمده را می توان برای آینده ترویج کشاورزی ترسیم نمود :

1- بازسازی و انجام اصلاحات ساختاری در نظام ترویج کشاورزی

2- تمرکز زدائی در نظام ترویج کشاورزی

3- خصوصی سازی

اداره ترویج مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مبارکه همپای سیاستهای کلان وزارتخانه و سازمان جهاد کشاورزی استان و در چارچوب سیاستهای اصل 44 قانون اساسی به منظور کاهش تصدی گری دولت و واگذاری خدمات به بخش خصوصی،  با ایجاد 7 شرکت خدمات مشاوره ای ترویجی غیر دولتی ، فعالیتهای آموزشی و ترویجی بخش دولتی را با اعمال نظارت لازم  به آنان محول نموده است که امید است شرکتهای مستقر در دهستانهای تابعه شهرستان مطابق سیاستهایوزارتخانه ورعایت اصول و موازین ترویج کشاورزی در راستای ارتقاء شغلی و مهارتهای حرفه ای کشاورزان و بهره وری و توسعه پایدار بخش کشاورزی، وظیفه و ماموریت خود را به نحو شایسته انجام دهند.

بازگشت به صفحه اصلی

بازگشت به صفحه قبل

  كاربران بر خط
عضويت عضويت:
Latest New User آخرين:
New Today ورودي امروز: 0
New Yesterday ورودي ديروز: 0
Overall Users در مجموع : 505

كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 256
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 256

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 3450825
Visitors بازديد هاي امروز: 1271
Visitors بازديد هاي ديروز: 1327

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/05 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مبارکه
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا